lukoil-banenr

Range Rover Evoque in 5 usi – spaima SUV-urilor premium de clasa compacta

Pilot Autoexpert

De curind si-a deschis usile pentru visitatori salonul auto de la Los Angeles la care britanicii au prezentat versiunea in 5 usi al conceptului Evoque. Noul model este exprimarea supremă a gamei Range Rover, una devenită foarte trendy şi apreciată de vedete şi publicul feminin în special.

Potenţialii concurenţi ai noului model precum Audi Q5, BMW X3, Volvo XC 60 şi Mercedes-Benz GLK au respirat usor cind a fost prezentat pentru prim data acest model, asta deoarece Evoque intra într-o nişă nouă, a SUV-urilor premium compacte cu aere de coupe. Insa lansarea versiunii in 5 usi i-a pus din nou pe jar.
Maşina pastreaza stilul agresiv-stilat al modelului în 3 uşi dar se prezinta ca una mult mai practica.
Noul model pastreaza o suprafaţa vitrată destul de redusă dar pierde din alura de coupe pe care o are versiunea in 3 usi. Cu parere de rau lungimea masinii a ramas aceiasi de 4,35 metri, Evoque este mai scurt decât Q5, X3 sau Infiniti EX. Inaltime insa a crescut cu 3 cm, ajungând la 1,63 metri, ceea ce înseamnă mai mult spaţiu pentru pasagerii din spate care au acum cu 5 cm mai mult pentru umeri decât la versiunea în 3 uşi.
Motorizările sunt aceleaşi fiind vorba despre un un diesel de 2,2 litri, cu două versiuni de putere de 150 CP şi 190 CP si un motor turbo pe benzină, de 2,0 litri şi 240 CP, respectiv.
Maşina poate fi propusă atât cu tracţiune integrală, cât şi cu tracţiune doar pe puntea faţă, iar suspensia poate primi opţiunea Adaptive Dynamics System, care ar trebui să îi confere maşinii un comportament excelent pe şosea.
Versiunea în 5 uşi a lui Range Rover Evoque va putea fi cumpărată doar in 2011, preţul de pornire în Europa fiind aproximativ de 35.000 euro.

 

Comentarii