lukoil-banenr

Rapid Spaceback – a doua versiune de caroserie a modelului ceh low-cost

Pilot Autoexpert

Skoda Rapid Spaceback a devenit oficial cel mai nou membru al portofoliului constructorului din Mlada Boleslav. Conform primelor informaţii publicate de reprezentanţii constructorului ceh, versiunea Spaceback a lui Rapid este cu 180 milimetri mai scurtă decât berlina, reuşind să aibă şi în continuare un ampatament la fel de mare ca aceasta.

Odată cu scurtarea caroseriei, portbagajul lui Rapid s-a micşorat, versiunea Spaceback având un portbagaj de 415 litri în configuraţia cu cinci locuri, respectiv 1.380 litri prin plierea banchetei spate (în schimb, locul destinat pasagerilor din spate a rămas la aceleaşi dimensiuni). Comparativ cu berlina din gama Rapid, cea din urmă oferă un portbagaj de 550 de litri, care poate să crească până la 1.490 litri prin plierea banchetei din spate.

Lista de motorizări este preluată direct de la Rapid berlină, incluzând două diesel-uri şi patru motoare alimentate cu benzină: entrylevel-ul – un 1.2 MPI de 75 CP; vârful gamei – un motor de 122 CP. Diesel-urile oferă 90, respectiv 105 CP dintr-un 1.6 TDI CR.

Versiunea de serie a noului Rapid Spaceback va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt din acest an.

Comentarii