lukoil-banenr

Rapide S alimentat cu hidrogen va participa la cursa de 24 de ore de la Nurburgring

Pilot Autoexpert

Aston Martin Rapide S, prezentat cu câteva luni în urmă, va debuta la cursa de 24 de ore de la Nurburgring după ce a suferit câteva modificări şi s-a transformant în Aston Martin Hybrid Hydrogen Rapide S. Astfel, constructorul britanez a transformat cel mai nou model de serie al său într-un vehicul alimentat cu combustibili alternativi, capabil să funcţioneze atât cu benzină, cât şi cu hidrogen, nefiind exclusă funcţionarea cu o combinaţie a celor două substanţe.

Cursa de 24 de ore de la Nurburgring, organizată de ADAC Zurich, a ajuns la ediţia cu numărul 41 şi va avea loc luna viitoare, iar Rapide-ul celor de la Aston Martin a devenit primul vehicul alimentat cu hidrogen care participă la o competiţie internaţională.

Şi aceasta nu e tot! Reprezentanţii companiei Aston Martin au marcat astfel încă o premieră alături de acest model, Rapide-ul înscris în competiţie fiind şi primul model sport cu zero emisii de carbon care participă la competiţia de 24 de ore de la Nurburgring. Producătorul din Gaydon este la cea de-a opta participare la această competiţie, printre piloţii echipei numărându-şe şi Dr. Ulrich Bez, CEO-ul Aston Martin. În cadrul cursei de 24 de ore de la Nurburgring, modelul alimentat cu hidrogen se va întrece cu peste 150 de competitori pe circuitul de 25 de kilometri.

Ceea ce ţine de Aston Martin-ul Rapide S obişnuit, el va concura, timp de câţiva ani, cu astfel de granzi precum sunt Maserati Quattroporte şi Audi RS7. Cu 550 de cai putere obţinuţi dintr-un V12 de şase litri, versiunea S a lui Rapide dezvoltă cu 73 mai mulţi CP decât varianta precedentă. La capitolul performanţe, noul Aston Martin Rapide S anunţă o viteză maximă de 304 km/h şi un sprint 0-100 km/h realizat în aproximativ 4.9 secunde.

Comentarii