lukoil-banenr

O scurtă statistică a încălcărilor regulamentului circulaţiei rutiere, pentru o perioadă de şapte zile, ne indică faptul că şoferii moldoveni continuă să neglijeze avertizările INP. Drept dovadă sunt 8.498 de abateri înregistrate de către poliţişti, pe perioada săptămânii trecute.

Pilot Autoexpert

Astfel, în rîndul șoferilor cele mai frecvente încălcări au fost cele de depăşire a vitezei, fiind înregistrate 2.224 de cazuri. De asemenea, 263 de conducători auto au fost sancţionaţi, deoarece nu aveau centura de siguranţă cuplată, iar alți 49 au fost prinşi la volan în stare de ebrietate!

În această perioadă, au fost înregistrate 40 de accidente rutiere soldate cu o persoană decedată și alte 46 traumatizate.

Inspectoratul Național de Patrulare recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor, îndrumările agenţilor de circulaţie şi să-şi echipeze în mod corespunzător autovehiculele. Pietonii sunt rugați să traverseze strada doar în locurile permise și să se asigure de fiecare dată că o fac în siguranță.

sursa: igp.gov.md

Comentarii