lukoil-banenr

Oraşul german Berlin va găzdui în curând un nou eveniment auto de anvergură, Motor World Classics! În cadrul acestei expoziţii Mercedes-Benz va prezenta un model absolut unic, despre existenţa cărora se cunoaşte foarte puţin. Este vorba despre un lup în piele de oaie, sau mai bine zis în caroseria unui W124!

Pilot Autoexpert

În perioada anilor 1993 şi 1994 Mercedes-Benz a dat semnal verde pentru construcţia unui număr limitat de modele care să poarte insigna AMG şi care ulterior să ajungă doar pe mâna colecţionarilor. Acesta a fost E 60 AMG Limited, un model care la exterior părea un banal W124 dar care ascunde performanţe de invidiat.

Astfel că sub capota sedanului a fost instalat un imens V8 de 6.0 litri volum care dezvolta în jur de 381 de cai putere. O cifră imensă pentru acele vremuri, iar drept dovadă este şi accelerarea de la zero la prima sută care putea fi efectuată în numai 5.4 secunde!

Important de menţionat că ediţia limitată a modelului nu se diferenţia cu absolut nimic la exterior, astfel că puţini îşi puteau imagina că maşina de lângă ei era capabilă să dea o lecţie bună sportcarurilor exotice de la acea vreme.

Comentarii