lukoil-banenr

RCZ R – cel mai puternic Peugeot de serie din istoria companiei

Pilot Autoexpert

Peugeot RCZ primeşte încă o literă R în denumire şi devine cel mai puternic model de serie al companiei, cu un motor al cărui putere maximă a ajuns la 270 CP. Noul Peugeot RCZ R va fi prezentată public la Festivalul Vitezei de la Goodwood, urmând să fie lansat oficial la Salonul Auto de la Frankfurt. Motorizarea 1.6 THP de pe Peugeot RCZ R se laudă şi cu faptul că emite doar 145 de grame CO2 pe kilometru, ceea ce devine remarcabil de puţin în raport cu puterea dezvoltată.

În planul performanţelor, francezii anunţă că cel mai nou model Peugeot accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puţin de şase secunde, reuşind să fie cea mai puternică versiune şi mai uşoară decât RCZ-ul de 200 CP cu 17 kilograme.

Francezii nu s-au limitat doar la motor şi au mai aplicat modificări la eleronul spate, la garda la sol şi propun în standard jante din aliaj de 19 inch, sistem de navigaţie şi alte bunătăţi. Peugeot îl va oferi pe RCZ R doar în patru nuanţe de culoare: Moroccan Red, Nera Black, Mercury Grey şi Opal White, dar, acest model va putea fi personalizat datorită altor posibilităţi, cum ar fi elementele precum plafon din fibră de carbon, stickere pentru caroserie şi capace colorate pentru oglinzile laterale.

Comentarii