lukoil-banenr

Veşti triste pentru clienţii modelelor Aston Martin: constructorul britanic a anunţat un recall important din cauza unor probleme apărute la pedala de acceleraţie. Potrivit comunicatului oficial, vor fi rechemate în service 17.590 de maşini, ceea ce reprezintă aproximativ trei sferturi din producţia modelelor Aston Martin din 2007 şi până în prezent. Toate modelele cu volan pe partea stângă, produse din noiembrie 2007 până în prezent intră sub incidenţa recall-ului. Exemplarele cu volan pe partea dreaptă nu sunt atât de afectate de rechemare, doar cele din 2012 până în prezent fiind aşteptate la service.

Pilot Autoexpert

Defectul celor peste 17.000 de unităţi Aston este generată de la folosirea unei componente contrafăcute, mai exact de braţul pedalei de acceleraţie. Compania chineză Shenzen Kexiang Mould Tool Co Limited, furnizor oficial Aston Martin, responsabil pentru turnarea braţului acceleraţiei, a folosit material plastic contrafăcut, furnizat de o altă companie chineză, Synthetic Plastic Raw Material Co Ltd din Dongguan. Deşi plasticul era certificat ca fiind un produs oficial DuPont, mai multe verificări au demonstrat că era vorba despre un material contrafăcut.

După ce au investigat problema începând cu luna mai a lui 2013, Aston Martin a decis să cheme în service exemplarele afectate pentru a înlocui gratuit braţul pedalei de acceleraţie.

Un purtător de cuvânt Aston Martin a declarat că nu au fost semnalate accidente sau răniri cauzate de o defecţiune a pedalei de acceleraţie.

Comentarii