lukoil-banenr

Record mondial TopGear: primul dublu loop din istorie

După cum ai fost avertizat, TopGear va face un lucru nemaifăcut, incredibil de periculos și în egală măsură spectaculos: primul dublu loop din lume. Și speram ca pentru prima oară să nu se aplice deviza noastră, „ambitious but rubbish”.

Pilot Autoexpert

Dacă e să ne luăm după spuse, este atât de periculos, încât ar putea fi chiar mortal. Tocmai de asta cascadoria se numește Mortalul 720. Aparent, lucrurile stau simplu: se construiesc două bucle, se leagă între ele, iar un cutezător trebuie să treacă prin ambele cu o viteză constantă (calculele indică un 38-40 km/h). Dacă nu se menține viteza, cutezătorul va cădea, ehm… în cap. Dacă viteza este prea mare, se supune unor forțe G atât de mari încât pot duce la leșin, care duce, invariabil, la o căzătură în cap. Niciuna dintre acestea nu este o opțiune.

În cadrul TopGear Live (dacă nu ai auzit de TopGear Live, uite aici un clip descriptiv) desfășurat în Africa de Sud în acest week-end, 15.000 de spectatori au asistat la primul dublu loop reușit din istorie. Dacă niciunul dintre ei nu-ți poate confirma personal, atunci o va face clipul de mai jos:

Comentarii