lukoil-banenr

Circuitul de la Nurburgring este extrem de renumit nu doar pentru complexitatea sa ci şi pentru numărul de accidente înregistrate. Anual au loc zeci de accidente iar în cele mai nefericite cazuri, unii piloţi au plecat din viaţă. 

Pilot Autoexpert

Diferenţa de înălţimi şi câmpul vizual limitat, transformă unele curbe în adevărate capcane, iar la viteze înalte acestea se pot dovedi fatale. Un exemplu elocvent este şi acest videoclip în care se vede clar că frânele sunt practic ineficiente în asemenea situaţii, când obstacolul apare în faţa ochilor absolut de nicăieri. De fapt, ar fi mai corect să spunem că bolidul apare în faţă dar eu sper că ne-am făcut înţeleşi.

La o viteză de cel puţin 160 de km/h, aşa cum pare a fi indicat pe cadranele maşinii, frânarea bruscă nu ajută practic cu nimic, iar reacţia pilotului este de nepreţuit, salvându-i viaţa. Din nefericire, asemenea situaţii pot fi întâlnite şi pe drumurile publice, iată de ce, în lume exiştă şcoli private unde poţi lua lecţii de condus extrem, tocindu-ţi reflexele.

Totuşi, noi vă sugerăm să respectaţi limitele de viteze legale, pentru a evita pe cât posibil, implicarea în accidente rutiere.

Comentarii