lukoil-banenr

Renault Clio GT – veriga de legătură

Renault Clio GT vine la Geneva în calitate de bonus, alături de premiera mondială poziţionată pe prim plan, crossoverul Captur, şi este destinată să completeze spaţiul dintre cel mai puternic motor din lista „normală” de opţiuni a lui Clio şi Clio RS, varianta de 200 de cai a modelului francez.

Pilot Autoexpert

Soluţia aleasă de Renault pentru a realiza această legătură este lansarea unei versiuni echipate cu o variantă puternică a motorulul de 1.2 litri turbo TCe, tehnologie disponibilă pe Clio şi pe Dacia Sandero/Logan în versiunea sa de 0.9 litri si 90 de cai putere. De această dată, Clio GT 1.2 TCe beneficiază de 120 de cai putere şi, ajutat de cutia EDC, modelul francez reuşeşte să parcurgă 0-100 km/h în 8.6 secunde. Consumul mediu anunţat de producătorul francez este de 6.6 litri/100 km.

Noul Clio GT va ieşi în evidenţă în comparaţie cu versiunile „clasice” ale lui Clio prin câteva artificii estetice interesante. Astfel, jantele de 17 inch din aliaj se asortează cu spoilerul frontal modificat complet, cu cele două ţevi de eşapament cromate şi cu difuzorul de aer posterior care participă şi el la imaginea sportivă a modelului Renault.

Comentarii