lukoil-banenr

Renault Espace va fi înlocuit cu un Crossover

Pilot Autoexpert

Renault Espace, monovolumul responsabil de popularitatea acestui segment pe piaţa din Europa, va fi înlocuit cu un crossover. Vestea vine de la Laurens van den Acker, şeful de design al Renault, care a făcut acest anunţ în cadrul unui eveniment de presă din Monte Carlo. Potrivit lui van den Acker, schimbarea vine pentru a răspunde tedinţei generale din industrie, generată de dorinţa clienţilor de a avea SUV-uri sau modele care arată ca un SUV, de unde şi scăderea vânzărilor lui Espace, explică designerul responsabil de gama Renault. Astfel, designul înlocuitorului lui Espace se aşteptă a nu fi unul agresiv, modelul urmând să fie funcţional şi să ofere o panoramă deosebită prin suprafeţele sale vitrate.

Francezii de la Renault investesc 420 de milioane de euro în uzina sa din Douai, Franţa, unde vor produce succesorul lui Espace şi viitorul Laguna. Cele două modele noi vor împărţi linia de producţie cu Scenic şi derivatele sale. Debutul noilor Espace şi Laguna va avea loc în 2014, noile generaţii ale celor două modele urmând să fie construite direct la uzina din Douai.

Conceptul care prefigurează noul Espace va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din acest an, conform spuselor aceluiaşi van den Acker. Prima generaţie a lui Espace a debutat în 1984. Actuala generaţie a monovolumului de la Renault a fost lansată în 2002 şi a fost reactualizată cu mai multe restilizări.

Comentarii