lukoil-banenr

Renault Frendzy la Frankfurt 2011

Producatorul francez Renault a prezentat cel mai nou concept electric, realizat de Laurens van den Acker. Numele conceptului este Frendzy si isi propune sa fie un prieten al familiei, pentru ca imbina latura utilitara a unui vehicul cu cea placuta a unei masini de familie.

Pilot Autoexpert

 

Renault a proiectat masina asta cu gandul la doua idei diferite: pe de-o parte, ea poate sa fie folosita ca un automobil de zi cu zi, iar pe de alta parte, la sfarsitul saptamanii, se transforma intr-o duba, care poate sa transporte orice fel de marfuri. Pentru a sublinia clar cele doua personalitati ale masinii, designerul a decis ca partea stanga sa fie ,,latura emotionala” a modelului, in timp ce partea dreapta este gandita in scop utilitarist.

Oglinzile retrovizoare se comporta si ele in functie de modul in care este folosita masina: vrei duba, ai oglinzile in pozitie verticala. Vrei un automobil de familie? Atunci Frendzy o sa aseze oglinzile in pozitie orizontala si o sa-ti lumineze interiorul in portocaliu. Indiferent de felul in care te folosesti de Frendzy, exista un singur motor electric cu 60 CP, in timp ce viteza maxima este de aproximativ 130 km/h. Totusi, Frendzy mai are un dichis care eclipseaza datele tehnice vagi.

Acesta este un ecran digital extern, cu doua intrebuintari. In primul rand, atasat pe geamul lateral, poate sa fie folosit pe post de suport de mesaje, atat in miscare, cat si in stationare. In al doilea rand, atunci cand masina este familista, tableta le va da de lucru celor care ocupa locurile din spate, pentru a vedea un film sau pentru a se juca. Daca vrei sa vada toata lumea cat esti de talentat la desen, pe ecranul tactil se pot desena diverse forme.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentMade in China
Articolul următorRimac Concept One