lukoil-banenr

Renault şi Caterham – un nou parteneriat

Parteneriatul se explică prin dorinţa celor de la Renault de a readuce Alpine în atenţia pasionaţilor de automobile sport, în timp ce, de partea cealaltă, Caterham căuta o soluţie cât mai bună pentru a-şi asigura viitorul în timpul de crizei.

Pilot Autoexpert

Investiţiile în noile modele vor fi împărţite 50:50 între Renault Alpine şi Caterham Group, iar locul unde vor fi produse noile maşini sport este chiar fabrica Renault de la Dieppe, cunoscută pentru construcţia modelelor RenaultSport.

Directorul noii companii Automobiles Alpine Caterham va fi fostul director RenaultSport, Bernard Olivier. Un alt lucru de menţionat este faptul că modelele produse în cadrul acestui parteneriat vor fi diferenţiate la nivelul aspectului, fiecare urmând a beneficia de trăsături specifice.

Compania Alpine a fost fondată în 1955 de pilotul Jean Redele, cel mai cunoscut model fiind celebrul Alpine A110. Alpine a cunoscut o perioadă de glorie în motorsport în anii ’70, însă în epoca modernă a fost ”pusă la naftalină”.

Caterham a luat fiinţă tot în anii ’50, primul model, Seven, fiind conceput ca o maşină de curse veritabilă, filosofia simplităţii şi pasiunii fiind continuată până în zilele noastre nealterată.

Astfel francezii şi englezii îşi dau mâna pentru a oferi pasionaţilor noi modele sport care se anunţă foarte interesante, dat fiind că vorbim de două nume specializate pe producţia de nişă.

Atât noile modele Renault Alpine, cât şi cele marca Caterham vor fi prezentate peste 3-4 ani.

Comentarii