lukoil-banenr

Renault pregătește un nou crossover

Renault are în plan dezvoltarea unui nou crossover compact bazat pe platforma lui Nissan Juke. Decizia vine în urma vânzărilor slabe ale lui Koleos, ce nu a reușit să convingă nici în postura de SUV, nici prin cea de crossover spațios.

Pilot Autoexpert

Estetic, mașina ar trebui să fie o încrucișare între Juke și Renault Captur – concept ce a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva din 2011. Prin urmare, punctele forte ale unui crossover vor îmbrăca o caroserie dominată de linii curbe și detalii îndrăznețe, ce vor păstra caracterul original al modelului japonez.

Similar lui Juke, noul model Renault va avea tracțiune doar față, sistemul 4×4 fiind disponibil opțional.Motorizările vor fi de asemenea împărțite cu modelul Nissan, incluzând aici propulsorul turbo pe benzină de 1,6 litri și 190 CP sau dieselul 1.5 dCi de 110 CP.

Planurile grupului Renault – Nissan nu se opresc însă aici. Gama de crossovere ale japonezilor se va extinde în viitor cu încă un model de dimensiuni medii, destinat să umple golul dintre Quashqai și X-Trail. Nu se cunosc informații detaliate despre noul model, dar conceptul Hi-Cross prezentat în martie la Geneva ne confirmă încă o dată că Nissan este în plin avânt pe acest segment.

Comentarii