lukoil-banenr

Renault prezintă noul Pulse

După ce Caterham a decis să încerce marea cu sarea pe piața auto din India, a venit rândul celor de la Renault să facă același lucru cu noul supermini Pulse. Spre deosebire de Nissan Micra, Pulse este un pic mai angular stilizat în partea din față decât fratele său nipon.

Pilot Autoexpert

Constructorul francez și-a dezvăluit noua mașină de oraș pe 29 octombrie, în cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Indiei. Aceasta va fi asamblată în fabrica Renault-Nissan din Chennai și este al treilea model după sedanul Fluence și SUV-ul Koleos introdus în India de producătorul din Hexagon.

De asemenea, Renault plănuiește să-și extindă anul viitor gama de automobile de pe piața auto indiană cu alte două modele – crossoverul Duster și o berlină despre care încă nu se știe mare lucru.

Având în vedere că peste 80% din automobilele vândute în India fac parte din categoria superminiurilor, decizia celor de la Renault de a introduce noul Pulse pe această piață s-ar putea dovedi a fi una înțeleaptă numai dacă prețul acestuia va fi apropiat de recent lansatul Hyundai Eon și Maruti Alto.

Conform comunicatului oferit de constructorul francez, Pulse va fi prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la New Delhi din ianuarie 2012, iar tot atunci se vor da drumul la comenzile pentru prima versiune de motorizare a superminiului din Hexagon – cea echipată cu propulsorul de 1,5 litri dCi.

Comentarii