lukoil-banenr

Renault renunţă la planurile de a construi un sedan premium

Pilot Autoexpert

În cadrul parteneriatului dintre Renault şi Mercedes-Benz existau planuri pentru o berlină de clasă mare construită de Renault pe platforma modelului Mercedes-Benz E-Klasse, însă conform unui raport publicat de către Wall Street Journal, acest planuri nu mai sunt de actualitate. Renault nu are o istorie prea plăcută în ceea ce priveşte segmentul berlinelor de clasă mare. Cel mai recent este imensul flop înregistrat de Vel Satis, berlina premium atipică produsă de Renault între 2001 şi 2009. Constructorul francez spune că contextul actual nu justifică un model de clasă mare în gama Renault.

Dacă Renault ar fi continuat planurile pentru un model de clasă mare, acesta ar fi costat probabil undeva în jur de 50.000 euro. Actualele modele mari din gama Renault, Laguna şi Latitude au înregistrat scăderi în vânzări cu 41, respectiv 36% în anul 2012, iar, în plus, Daimler ar fi furnizat elemente tehnice de la actuala generaţie E-Klasse, model ce ar fi fost deja datat în momentul în care Renault ar fi lansat propria versiune.

Însă Carlos Tavares, COO Renault, a spus că producătorul francez se va axa pe actualele modele din gama Renault, acestea urmând a primi versiuni de top premium cu logo-ul „Initial Paris”.

Comentarii