lukoil-banenr

Renault Twizy cu tehnologie de Formula 1!

Pilot Autoexpert

Citadina electrică Renault Twizy nu e menită să ofere senzaţii tari, asemenea unui supercar. Dar există în franţa un colectiv de ciudaţi, cunoscuţi drept specialiştii de la Renault Sport, care au decis să creeze o soluţie absolut uimitoare pentru a rezolva această problemă – francezii au creat conceptul Twizy Renault Sport F1, care are parte de un sistem de recuperare a energiei din frânare (KERS) asemănător cu cele montate în monoposturile de Formula 1.

Twizy de serie în echipare de top are parte de doar 17 CP, conceptul celor de la Renault Sport ne uimeşte cu o putere maximă de 97 CP, disponibilă timp de 13 secunde odată cu activarea sistemului KERS.

Datorită acestui fapt, sprintul de la zero până la 100 km/h poate fi făcut în doar şase secunde cu maşinuţa care cântăreşte numai 474 kg în varianta de serie, în timp ce viteza maximă este de 109 km/h. Şi dacă ne gândim la faptul că Twizy nici măcar nu are uşi în echiparea standard, putem fi siguri de capacitatea acestui bolid galben-negro de a oferi chiar şi celor mai legendari piloţi de curse (ne mai vorbind despre şoferii obişnuiţi) senzaţii de neuitat!

În caz că privim ce mai e nou pe lângă KERS, observăm că citadina franceză are parte şi de un volan preluat de pe un bolid Formula Renault 3.5, anvelope de curse, precum şi elementele aerodinamice specifice unui monopost.

Nu putem, însă, trece cu vederea şi vestea tristă: Twizy Renault Sport F1 va exista doar într-un singur exemplar… absolut unic prin felul său de a fi!

Comentarii