lukoil-banenr

Reprezentanţii Nissan şi Fiat se luptă în declaraţii acide despre design

Compania Fiat şi Nissan au început o mică luptă război a declaraţiilor, reprezentanţii celor două mărci iniţiind o dispută pe criterii estetice, pornită de la o afirmaţie făcută de reprezentanţii mărcii italiene cu privire la Nissan Leaf. Declaraţia a fost făcută de Matt Davis, şeful departamentului de marketing de produs de la Fiat în Statele Unite ale Americii, care a spus că „urâţenia este una dintre cele mai urâte forme de poluare” într-o critică voalată la adresa vehiculului electric de la Nissan. Declaraţia a venit în cadrul unui interviu acordat celor de la Bloomberg, înainte de lansarea lui Fiat 500e. Mai mult decât atât, reprezentantul mărcii italiene a spus că Fiat 500e „dovedeşte că nu trebuie să renunţi la estetică pentru a livra un vehicul electric”, consolidând afirmaţia sa anterioară.

Pilot Autoexpert

Reprezentanţii Nissan au sărit la rândul lor la atac, şeful departamentului de marketing global şi comunicare al mărcii nipone, Simon Sproule, declarând ulterior: „Să fim serioşi, Fiat nu s-a ferit de design-ul controversat. Mulţi ar descrie multe produse din gama lor ca fiind poluare vizuală. Să ne uităm mult şi bine la Fiat Doblo”, a declarat reprezentantul mărcii japoneze într-un interviu acordat AutomotiveNews. Între timp, italienii au refuzat să comenteze.

Simon Sproule a ţinut să răspundă şi la celelalte critici adresate de reprezentantul Fiat, spunând că Leaf este „un automobil complet funcţional, potrivit pentru uzul zilnic al familiştilor, spre deosebire de vehiculul electric de la Fiat. Au ales cel mai mic vehicul din gama lor, cu cea mai mică funcţionalitate pentru pasageri. Nu consider că au (n.r. Fiat) credibilitatea sau dotarea tehnică pentru a susţine aceste declaraţii. Ori eşti dedicat unui program, ori nu eşti. Mi se pare că noi am ales corect limbajul de design al lui Leaf. Este suficient de unic pentru a fi ceva diferit, dar este în continuare un hatchback de familie cu cinci locuri complet funcţionale, absolut competitiv în materie de practicalitate în comparaţie cu ceea ce oferă Golf şi alte vehicule de volum”.

Comentarii