lukoil-banenr

Nu este pentru nimeni un secret că unii șoferi circulă prin capitală aş cum le vine lor mai bine, uneori fără a ține cont de faptul că se deplasează chiar pe trotuare. Aceasta o dovedește și șoferul unui automobil modelul Chevrolet, cu plăcuțe de înmatriculare C RF 237.

Pilot Autoexpert

Acesta fost surprins ieri, la data de 1 iulie, cum se deplasa fără nici un stres pe trotuarul de pe strada Octavian Coca, din sectorul Buiucani al capitalei. Iamginile au fost surprinse de un pieton care ulterior le-a încărcat pe o rețea de socializare. Reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare nu au fost de găsit pentru a comenta incidentul, însă este de precizat că anterior Uliana Catan, ofițerul de presă al INP, întrebată de reporterul Autoexpert.md despre ce riscă un șofer care se deplasează cu automobilul pe trotuar, a declarat următoarele: „Conform legislației din Republica Moldova, deplasarea pe trotuar cu automobilul nu poate fi sancționată doar în cazul în care putem demonstra prin material foto sau video că a fost creat intenționat obstacol în circulația rutieră, inclusiv a pietonilor pe trotuar, atunci putem sancționa șoferul cu amendă de pâna la 50 unități convenționale în baza art. 223 CC RM, adică echivalentul la 1000 de lei”.

Sperăm că și de această dată cei de la INP vor fi receptive și se vor sesiza și în acest caz, pentru a intervene și a nu permite încurajarea altor șoferi să urmeze fapta celui cu Chevroletul. Este de precizat că de astăzi conform noului regulament rutier, în Federația Rusă, deplasarea cu automobilul pe trotuar se pedepsește cu o amendă în mărime de 5000 de ruble, fapt care constituie o lacună în legislația Republicii Moldova.

Comentarii