lukoil-banenr

Revenirea Alfa Romeo începe în anul 2013

Alfa Romeo va introduce în următorii doi ani un SUV în propria gamă în încercarea de a ridica vânzările mărcii şi de a aduce brandul italian mai aproape de competitorii săi premium din Germania. Informaţia nu este una oficială, dar vine din partea unor oficiali italieni citaţi de Automotive News.

Pilot Autoexpert

Automotive News anunţă faptul că SUV-ul Alfa Romeo – despre care există zvonuri consistente încă dinainte de 2008 – va apărea pe piaţă în 2015. Modelul italian va fi doar unul dintre cele nouă modele noi Alfa care vor debuta în următorii patru ani, ofensiva agresivă Alfa având scopul de a revitaliza un brand care a scăzut considerabil în vânzări în ultimii zece ani.

„Alfa Romeo este singurul brand al Grupului Fiat care poate să aducă o marjă de profit prin modelele sale. Alfa trebuie să devină un Apple al industriei auto. Avem nevoie doar de echivalentul iPhone-ului şi restul vine de la sine”, susţine Roberto Ferrari, directorul unui dealer milanez al brandului italian.

Primul model din valul renaşterii mărcii va fi sportiva Alfa Romeo 4C, care va fi prezentată peste o lună la Salonul Auto de la Geneva. Mai apoi, Alfa Romeo va lansa pe piaţă modelul de clasă medie Giulia (înlocuitorul lui 159) şi un sedan de clasă mare care va concura pe piaţă cu BMW Seria 5, Mercedes-Benz E-Klasse şi Audi A6.

Comentarii