lukoil-banenr

Rezultatele ultimelor teste Euro NCAP

Euro NCAP a făcut publice chiar astăzi rezultatele celor mai recente teste de impact, efectuate în luna octombrie . Ca de obicei, capitolele la care maşinile testate au fost nevoite să să-şi dovedească potenţialul au fost: protecţia pasagerilor, a copiilor, precum şi protecţia pietonilor şi echipamentele de asistenţă.

Pilot Autoexpert

Maşinile de pasageri care au înregistrat cinci stele au fost: modelul de clasă mică Toyota Yaris, compactele BMW Seria 1, Hyundai Veloster şi Opel Astra GTC, limuzina Lancia Thema, SUV-urile Mercedes ML, Chevrolet Captiva şi Audi Q3, precum şi monovolumele Fiat Freemont şi Opel Zafira Tourer.

Deşi a înregistrat punctajul maxim cu Fiat Freemont şi Lancia Thema, grupul Fiat a marcat şi un rezultat modest de 4 stele, cu monovolumul Lancia Voyage, o preluare din gama Chrysler care oferă un procent al protecţiei pasagerilor de doar 79%, iar pentru copii şi pietoni doar 67%, respectiv 47%.

Marea supriză a sesiunii de teste a reprezentat-o modelul pick-up Ford Ranger, care a obţinut, în premieră pentru segment, un punctaj de cinci stele şi un procent de protecţie a adulţilor de 96%. Succesul este cu atâtmai mare, cu cât fosta generaţie a utilitarei produse de Ford Australia nu înregistrase la testele de impact decât 2 stele.

Comentarii