lukoil-banenr

Supercarul electric, construit de compania croată Rimac Automobili, nu este chiar o noutate pentru lumea auto. Sportiva botezată Concept One a fost prezentată pentru prima oară în urmă cu trei ani, iar de atunci şi până astăzi deţine recordul de cel mai rapid supercar electric.

Pilot Autoexpert

Rimac a dotat maşina cu patru motoare electrice, toate având propria cutie de viteze, şi care sunt controlate de un sistem inteligent de tracţiune ce permite roţilor să facă uz de fiecare electron putere. Astfel cel aflat la volan are la dispoziţia sa un total de 1088 de cai putere şi tocmai 1600 Nm de cuplu motor, încă de la start! Practic un tornado pe roţi, capabil să catapulteze maşina de la zero la prima sută la oră în mai puţin de 2.8 secunde.

maxresdefault (4)

În ciuda performanţelor sale, vânzările maşinii nu au accelerat la fel de repede, iar o cauză ar putea fi şi preţul de achiziţie care porneşte de la 980.000 de dolari, oarecum apropiat de liga hypercar-urilor cum sunt Porsche 918 Spyder, McLaren P1 sau Ferrari LaFerrari. Iată că cel din urmă, a fost ales în calitate de presupusă victimă a lui Rimac Concept One, fiind aliniat la start într-o cursă de accelerare.

gallery-1471346970-rimac-ferrari-img

Cum altfel îţi poţi promova mai eficient produsul dacă nu într-o comparaţie cu cei mai buni? Iar rezultatul cursei este pe puţin şocant. Intuiţia îmi spune că un pilot profesionist putea executa un start mai reuşit însă chiar şi aşa, diferenţa este clar vizibilă.

Comentarii