lukoil-banenr

Rinspeed UC? vine la Geneva

Pilot Autoexpert

Rinspeed este un constructor elveţian care se axează doar pe modele electrice. În trecut ne-au arătat o versiune electrică a lui Fiat 500, iar acum pornind de la acelaşi model ne vor prezenta un concept revoluţionar. Acesta se numeşte Rinspeed UC?, denumirea venindu-i de la Urban Comuter – în traducere liberă „navetistul urban”. După cum se şi intitulează am putea crede că acest model, de doar 2,6 metri lungime şi cu două locuri, îşi face treaba doar în zonele metropolitane.

Nu este tocmai adevărat pentru că UC? nu este doar un simplu automobil, ci mai degrabă un sistem de transport pe distanţe foarte lungi. Astfel acest model poate călători până la gară şi apoi este urcat în tren şi pus la încărcat până la destinaţie. Deci nu este un mod de transport pentru cei pasionaţi de şofat, ci pentru cei care preferă confortul căilor ferate. În plus acest vehicul nu este tocmai un automobil, în loc de volan având un joystick. Viteza maximă este însă de 120 km/h şi autonomia este de 105 km la o viteză de 75km/h. Bateriile îl fac însă destul de greu, în ciuda dimensiunilor de buzunar cântărind 950 kg.

Designul este foarte simpatic, prin comprimarea lui Fiat 500 acest model aduce foarte mult cu Fiat-ul Toppolino lansat în 1930. În plus vine cu o culoare cameleon şi cu un interior pastelat foarte viu. Habitaclul este, de asemenea, ornat şi cu cristale şi are o interfaţă care în permanenţă este conectată la mersul trenurilor pentru a sincroniza cât mai bine modul de transport rutier cu cel ferat. Debutul lui UC? se va consemna pe teren propriu, la Salonul de la Geneva.

 

Comentarii