Zilnic, circa 77 de conducători auto trec la culoarea roșie a semaforului! Asta înseamnă că eşti supus unui risc sporit de a fi tamponat de un „pilot” care ignoră semnalul de interzicere.

Ne place sau nu, dar ajungem la situaţia descrisă într-un banc foarte popular, când şoferul frânează şi traversează intersecţia la semnalul verde al semaforului, dar o face foarte prudent şi cu viteză redusă, din motiv că altul, mai grăbit ar putea trece la roşu!

O dovedesc şi cifrele reflectate în statistica încălcărilor a Inspectoratului Naţional de Patrulare, cu 77 de şoferi care zilnic încalcă indicatoarele luminoase. Inspectoratul Național de Patrulare recomandă participanților la trafic să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor concrete din trafic și să evite depășirile riscante. De asemenea, să conducă prudent, să respecte regulile de circulație şi indicațiile polițiștilor de patrulare.

Potrivit codului contravențional, neglijarea de către conducătorul de vehicul a semnalului de interzicere a semaforului, se pedepsește cu o amenda de la 600 la 900 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Comentarii