lukoil-banenr

Rival de la Renault de 3000 de euro pentru Tata Nano

Renault vrea să atace în forţă pieţele emergente, motiv pentru care plănuieşte modele proiectate conform cerinţelor populaţiei din aceste state. Având în vedere că până în 2035 India va înregistra o creştere impresionantă a numărului de automobile aflate în circulaţie, este oarecum logic ca Renault să îşi concentreze atenţia asupra sa.

Pilot Autoexpert

Pentru asta, francezii plănuiesc deja două produse special create. Primul dintre ele va fi dezvoltat împreună cu partenerul de alianţă Nissan şi va viza naşterea unui model abordabil, estimat la aproximativ 5000 de euro. Chiar şi aşa, maşina va fi mai scumpă decât actualul Tata Nano, principala ţintă a francezilor.

Tocmai de aceea va intra în scenă şi al doilea model pregătit de francezi. Este vorba despre un automobil low-cost ce va încerca să fure din clienţii celei mai ieftine maşini din lume. Preţul său va fi însă ceva mai mare, şi anume 3000 de euro.

Carlos Tavares, şeful operaţiunilor Renault, a declarat că va face un anunţ oficial atunci când va fi luată o decizie oficială privind viitorul celor două modele abordabile pe piaţa din China.

Comentarii