lukoil-banenr

În sfârşit, italienii de la Alfa Romeo şi-au dat tot efortul pentru ca noul lor supercar să ajungă cât mai rapid pe mâna jurnaliştilor auto. Astfel că acum avem ocazia să urmărim primul review în engleză cu sedanul de performanţă în rolul principal. Se anunţă o nouă eră în care dominaţia germanilor în segmentul sedanurilor sport, compacte, va fi supusă unor încercări grele.

Pilot Autoexpert

Inamicul lui C63 AMG şi M3, este foarte stilat, robust, performant şi extrem de rapid. Italienii şi-au făcut meseria cum ştiu mai bine îmbinând un design excepţional, foarte artistic, cu tehnologii de ultimă oră şi un motor sport pur-sânge. Dezvoltat de către inginerii Ferrari, noul V6 de aproximativ 3.0 litri volum dezvoltă puţin peste 500 de cai putere (503), iar în acest test sunt livraţi în totalitate punţii spate. Va exista şi o versiune cu tracţiune integrală, dar chiar şi aşa, noul Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio este foarte rapid, având nevoie de numai 3.8 secunde pentru a efectua un sprint de la zero la prima sută la oră.

Dincolo de formele sale apetisante şi benzinarul bi-turbo de sub capotă, Giulia a lăsat loc şi de un interior bine sculptat, cu tapiţerie din piele, Alcantara, inserţii din carbon şi, cu părere de rău, urme de plastic ieftin. Se ştie că rivalii săi de la Mercedes şi BMW sunt mult mai bine echipaţi şi vin cu materiale de finisare de calitate înaltă, însă Alfa are un as în mânecă. Este mult prea diferită şi cu o aromă de exclusivitate, puternic pronunţată.

Comentarii