lukoil-banenr

Roadster-ul GT86/FR-S

În Statele Unite ale Americii, Toyota comercializează diverse modele sub brandul Scion. Indiferent de emblemă – cel puțin, la ora actuală – nu este oferită o versiune decapotabilă a modelului GT86. Totuși, asta nu a fost o problemă pentru Cartel Customs, o companie din California care este specializată în proiectarea și asamblarea unor forme noi pentru mașini și motociclete.

Pilot Autoexpert

Cartel Customs a realizat un roadster pe baza coupé-ului FR-S (versiunea pentru americani a modelului GT86) special pentru un eveniment automobilistic desfășurat în Long Beach, California.

Modelul păstrează motorul de 2.0 litri care oferă 200 CP și este cuplat la o cutie de viteze manuală cu șase trepte, dar dispune de mai multe elemente schimbate pentru îmbunătățirea performanțelor. De asemenea, au fost schimbate suspensiile, sistemul de evacuare și ambreiajul.

În privința aspectului exterior, pe lângă decuparea acoperișului, cei de la Cartel Customs au modificat discret capota și au adăugat un eleron din fibră de carbon. Acest material este întâlnit și sub forma unor inserții la interior. Panourile portierelor au trecut printr-un proces serios de transformare, instrumentarul a fost instalat în mijloc pe planșa de bord, care dispune acum doar de strictul necesar pentru competiții. Pedalierul sportiv și barele de protecție vin să sublinieze acest lucru.

Momentan, nu a fost anunțat faptul că GT86/FR-S ar putea fi produs și într-o variantă decapotabilă, dar asta nu ne împiedică să te întrebăm dacă ți-ar plăcea să vezi un astfel de model produs în serie, nu doar într-un singur exemplar.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentBufori Geneva
Articolul următorBizzarini Veleno Concept