lukoil-banenr

Robert Kubica a testat bolidul Mercedes C-Klasse DTM

Robert Kubica a avut parte de cea mai mare provocare la volanul unui bolid de curse după accidentul suferit în raliuri în urmă cu doi ani – fostul pilot de Formula 1 a testat pe circuitul de la Valencia un Mercedes AMG C-coupe. Polonezul a afirmat că testul de 114 tururi a decurs fără să întâmpine probleme de natură fizică, chiar dacă ploaia şi-a făcut apariţia în cursul dimineţii.

Pilot Autoexpert

„Am fost capabil să mă acomodez cu Mercedes AMG C-coupe şi m-am simţit foarte confortabil în maşină, chiar dacă după lunga mea pauză a trebuit să mă adaptez la forţa de apăsare aerodinamică puternică pe care o produce un bolid de DTM. Sunt mulţumit de performanţa mea în prima zi de teste şi nu am avut niciun fel de probleme”, a declarat pilotul polonez.

Testul a făcut parte din programul de pregătire al lui Kubica pentru campania pe care o va avea în acest an în Campionatul European de Raliuri.

Timo Glock, de asemenea fost pilot de Formula 1, a testat pentru BMW cu obiectivul de a semna un contract pentru sezonul 2013 din DTM. Germanul a fost de asemenea mulţumit de modul în care a decurs ziua de teste.

„Primele mele impresii despre BMW M3 DTM sunt pozitive. Nu am avut nevoie de mult timp pentru a mă obişnui cu bolidul şi am înţeles-o din ce în ce mai bine după fiecare tur. A fost perfect că am putut să o testăm în orice condiţii, pe uscat sau pe ploaie”, a precizat el.

La numai o zi după test, BMW a anunţat că Glock a semnat un contract pentru sezonul 2013, iar germanul este convins că va obţine rezultate bune.

„Sunt entuziasmat să pilotez din nou pentru BMW după atâţia ani şi într-o competiţie atât de importantă precum DTM. Nu toţi foştii piloţi de Formula 1 s-au acomodat rapid în DTM, dar folosesc acest lucru ca o motivaţie”, a declarat fostul pilot al echipei Marussia.

Comentarii