lukoil-banenr

Producătorul britanic de automobile de lux, Rolls-Royce, va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt un nou model. Acesta este construit pe baza coupe-ului Wraith, doar că se bucură de un acoperiş retractabil soft-top şi un nou nume. Acesta este noul Rolls-Royce Dawn. 

Pilot Autoexpert

Recent, domnii de la Rolls-Royce au publicat şi câteva poze teaser în care ne sunt dezvăluite doar câteva detalii cum ar fi ceasul de bord al maşinii, sau pragul interior, personalizat cu multă mândrie în forma unei inscripţii care ne spune că maşina este asamblată în totalitate manual.

Un alt detaliu important este felul în care sunt deschise portierele. Britanicii au păstrat conceptul întâlnit anterior pe modelul Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe, iar dacă vă amintiţi bine, acestea sunt inversate. Alte diferenţe majore la nivel de design nu vom vedea, afară de posteriorul maşinii, care a fost modificat pentru a găzdui acoperişul pliabil textil.

Rolls-Royce Dawn este pus în mişcare de unitatea V12 de 6.6 litri, turbo-aspirată, care produce în jur de 632 de cai putere şi 800 Nm de cuplu motor. Iar dacă în cazul lui Wraith, acceleraţia de la zero la prima sută la oră dura numai 4.6 secunde, atunci ne putem aştepta ca decapotabila să fie ceva mai lentă.

13325548981582190544

13544525872013798070

Comentarii