lukoil-banenr

Rolls Royce Ghost Qatar Edition

Cum şi în multe alte ţări, Rolls Royce este unul dintre cei mai apreciaţi constructori de lux şi în Orientul Mijlociu. Dar lucrurile acolo stau puţni altfel, respectiv nu este de mirare că britanicii acordă o atenţie deosebită clienţilor din această zonă. Ba chiar mai mult, cei din Qatar probabil au prioritate netă, judecând după cea mai nouă ediţie specială, dezvoltată pe baza actualului Ghost.

Pilot Autoexpert

Versiunea numită Rolls Royce Ghost Qatar Edition va fi construită înt-un singur exemplar, la comanda unui şeic extrem de bogat (cum altfel?) din oraşul cu acelaşi nume.

Individualizarea începe de la exterior, caroseria primeşte un finisaj în două nuanţe, un alb English, combinat cu un roşu Ensign, proaspăt dezvoltat în laboratoarele Rolls Royce şi utilizat în premieră pe un model de serie.

La interior, clientul din Qatar va fi răsfăţat cu un habitaclu îmbrăcat în întregime în piele de culoare roşie, Consort Red, combinat cu o tapiţerie albă la nivelul scaunelor şi lemn elegant Elm Cluster. Pielea roşie se regăseşte şi la nivelul planşei de bord, a volanului şi a zonei inferioare a consolei centrale. Iar pentru o imagine şi mai luxoasă, habitaclul este înnobilat cu piele de căprioară.

Capitolul tehnic rămâne fără de modificări fiind propulsat de acelaşi motor V12 de 6.6 litri bi-turbo, capabil să genereze un total de 563 cai putere. Resursele îi permit limuzinei să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 4.7 secunde şi să atingă o viteză maximă de 249 km/h.

Comentarii