lukoil-banenr

Rolls-Royce Hyperion iarăşi scos la licitaţie

Rolls-Royce Hyperion, o versiune personalizată a lui Phantom Drophead Coupe, e scoasă în vânzare de un dealer auto din Dubai. Elementul special al lui Rolls-Royce Hyperion este unicitatea sa pe întreg mapamondul, fiind personalizat de Pininfarina, design-ul aparţinând-ui lui Jason Castriota, realizatorul lui SSC Tuatara, Maserati GranTurismo şi Ferrari P4/5. Însă din cauza unor fapte mai mult sau mai puţin misterioase, preţul iniţial din 2009, de 4.5 milioane de euro, necesar pentru procurarea Hyperion-ului, s-a transformat azi în “doar” 2.993.000 euro.

Pilot Autoexpert

Rolls-Royce Hyperion este echipat cu un motor V12 aspirat cu cilindreea de 6.75 litri, capabil să dezvolte maxim 460 CP şi 720 Nm. Propulsorul este cuplat unei transmisii automate cu şase trepte, care angrenează roţile din spate. Spre deosebire de un Phantom Drophead Coupe, Hyperion nu posedă locurile din spate şi are o caroserie din fibră de carbon. Portierele laterale sunt realizate din lemn, iar elementele exterioare sunt unicate.

RR Hyperion a fost construit pentru Roland Hall, un colecţionar britanic. Modelul a fost vândut în 2009 pe Jameslist, ca apoi să fie din nou disponibil pentru achiziţie. Astfel cum e un vehicul unicat, ar trebui din start să fie procurarea lui o adevărată investiţie, însă lucrurile nu sunt nici pe aproape atât de înbucurătoare.

Comentarii