lukoil-banenr

Rolls-Royce neagă zvonurile că va construi un crossover

Directorul regional pentru Asia-Pacific al comapniei Rolls-Royce, Paul Harris a declarat că producătorul britanic de automobile de lux nu are planuri pentru construcţia unui model SUV, dar filosofia companiei este de nu spune niciodată nu. Conform lui Harris, noul Rolls-Royce Wraith va fi cel mai nou model al mărcii timp de doi ani şi jumătate. „Nu există alt model în stadiul de proiect, în acest moment”, a spus Paul Harris.

Pilot Autoexpert

Dacă Renault ar fi continuat planurile pentru un model de clasă mare, acesta ar fi costat probabil undeva în jur de 50.000 euro. Actualele modele mari din gama Renault, Laguna şi Latitude au înregistrat scăderi în vânzări cu 41, respectiv 36% în anul 2012, iar, în plus, Daimler ar fi furnizat elemente tehnice de la actuala generaţie E-Klasse, model ce ar fi fost deja datat în momentul în care Renault ar fi lansat propria versiune.

Dan Balmer, General Manager pentru Rolls-Royce Asia Pacific a dus speculaţia mai departe. El spune că un SUV ar pune două probleme importante pentru Rolls-Royce: design şi calitatea ţinutei de drum. Conform lui Balmer, cea mai mare problemă ar fi calitatea suspensiei, deoarece SUV-urile şi trenurile de rulare 4×4 nu excelează în acest domeniu, iar Rolls-Royce are o reputaţie de apărat, însă chiar dacă compania Rolls-Royce va produce vreodată un SUV, acesta ar putea apărea aproximativ spre sfârşitul decadei deoarece modelele britanice sunt produse hand made şi este nevoie de mult timp pentru a forma şi antrena viitoarea forţă de muncă.

Comentarii