lukoil-banenr

Rolls-Royce Phantom Facelift

Phantom II este de fapt un facelift al primului model, cei de la Rolls au recunoscut că nu au schimbat foarte mult design-ul și nu îi putem blama. Clienții iubesc forma vechiului model, iar producătorul exclusivist nu avea de gând să îi supere. În plus, dacă ar fi arătat diferit, cei care și-au cumpărat recent un Phantom ar fi avut deja o mașină învechită.

Pilot Autoexpert

Cea mai evidentă diferență o reprezintă înlocuirea farurilor de ceață cu niște fâșii subțiri lucru ce a permis celor de la Rolls să folosească ultima tehnologie LED, farurile fiind acum complet adaptive la viteză și în viraje.Iar dacă ne uităm mai atent, putem vedea camerele video ale sistemului de asistență la parcare montate peste tot – până acum nu au existat pe Phantom – și… cam atât. Phantom-ul a fost și rămâne în continuare, o mare brută.

Există însă schimbări de ordin tehnic. Șasiul a fost puțin întărit și a fost montată o nouă cutie de viteze cu opt trepte. Asta ne place foarte mult. Nici nu se compară cu vechea cutie în șase trepte, este mult mai delicată și schimbă vitezele imperceptibil. Cuplată cu un diferențial nou, aceasta a redus consumul și emisiile de CO2 cu 10 procente. Oricum, având un consum minim de 12 l/100 km companiile petroliere nu se vor simți amenințate.

De asemenea, englezii au adăugat limuzinei opțiunea Dynamic Package, îndeplinind cererea clienților. Aceasta costă 10,890 de lire și presupune o rigidizare suplimentară a șasiului, întărește puțin suspensia și modifică setările cutiei de viteze. Sincer, nu ne încântă. Nu transformă Phantom-ul într-o mașină sport, doar vine cu un volan modern mai gros. O porcărie, Rolls-ul are nevoie de un volan subțire așa cum a avut întotdeauna.

Prima generație a sistemului iDrive a fost înlocuită cu una mai simplă, dar în același timp mai modernă, punând acum la dispoziția șoferului conectivitate USB și hărți mai recente pentru navigație. Ca de obicei, toate aceste sisteme necesare unui Rolls-Royce sunt bine integrate și ascunse.

Până la urmă era nevoie de o împrospătare, iar cu toate aceste modificări noul model este adus la zi, nealterând eleganța specifică unui Rolls.

Comentarii