lukoil-banenr

RS Q3 – primul Audi hot-Q

Noul RSQ3 este primul membru RS al gamei de vehicule Q. Cel mai nou model din Ingolstadt nu se îndepărtează foarte mult de conceptul care îl anticipa anul trecut la Salonul de la Beijing. Spre exemplu, la nivel exterior, el înlocuieşte elementele din fibră de carbon cu unele din aluminiu sau plastic de culoare neagră.

Pilot Autoexpert

Sub capotă germanii mizează pe propulsorul de 2.5 litri, regăsit deja pe Audi RS3 şi TT-RS. Dacă pe cele două modele unitatea oferă 350 de cai, în cazul noului RS Q3 motorul se mândreşte cu “doar” 310 cai putere. Cuplul motor ajunge la 420 de Nm şi este administrat cu ajutorul unei cutii S-tronic cu şapte rapoarte, care transmite totul către cele patru roţi prin intermediul tracţiunii integrale quattro.

Resursele oferite de Audi sunt suficiente pentru un sprint de la 0 la 100 de km/h în 5.5 secunde, în vreme ce viteza maximă poate ajunge la 250 km/h.

Pentru a îmbunătăţi comportamentul rutier al SUV-ului, inginerii RS au coborât garda la sol cu 25 de mm, au amplasat bateria în portbagaj pentru o distribuţie mai bună a masei totale de 1730 kg şi au adăugat discuri ventilate şi perforate, cu 8 pistonaşe. Sistemul de control al stabilităţii vine şi el cu un mod Sport, dar şi cu posibilitatea de a fi dezactivat complet. De asemenea, având în vedere caracterul sportiv pronunţat, RSQ3 nu putea veni fără un sistem de Launch Control.

La exterior Audi RS Q3 se individualizează prin jantele de 19 sau 20 de inch, prin elementele din aluminiu mat printre care şi barele de amarare de pe acoperiş.Tot o notă sportivă oferă şi grila lucioasă de mari dimensiuni, spoilerul RS, deflectorul posterior cu o singură terminaţie a eşapamentului şi un eleron montat pe hayon.

Pentru interior au fost alese scaune sport, îmbrăcate în piele şi alcantara, ambele de culoare neagră. Nu lipsesc instrumentele de bord pe fundal gri cu ace de culoare roşie, un volan teşit în partea inferioară şi mai multe inserţii din aluminiu.

Primele livrări ale noului RS Q3 vor începe în această toamnă, cu un preţ ce pleacă de la 54.600 de euro.

Comentarii