lukoil-banenr

Rubinul Sălbatic

Pilot Autoexpert

Noul SUV, prefigurat de conceptul Citroen DS Wild Rubis de la Shanghai 2013, urmează să fie cel de-al patrulea membru al gamei superioare DS.

Contrar aşteptărilor, Citroen DS Wild Rubis se dovedeşte a fi un SUV nu prea compact, gabaritul său însemnând o lungime de 4,97 metri, o lăţime de 1,95 metri, înălţimea fiind de numai 1,59 metri, pentru accenturarea caracterului de SUV sportiv.

La capitolul estetică, DS Wild Rubis reuşeşte să se abţină de vre-un fel de exces de stil, arătând sobru şi inspirând multă robusteţe. Profilul este dominat de o linie cromată mai lungă, în vreme ce aspectul frontal împrumută multe detalii de la un alt concept Citroen, Numero 9, prezentat în urmă cu un an, tot în cadrul unui salon din China, cel de la Beijing.

Ampatamentul foarte generos, de 2,9 metri, nu promite doar mult spaţiu pentru locurile din spate, ci a permis şi crearea unei siluete dinamice. Per ansamblu, conceptul DS Wild Rubis are suficient de multă prestanţă, dar urmează să vedem cât de mult va pierde modelul de serie din detaliile conceptului.

Ca sistem de propulsie, DS Wild Ruby beneficiază de soluţia Hybrid4, care asociază un motor diesel sub capota din faţă cu un motor electric plasat în spate. Detalii tehnice urmează în curând, la fel ca şi imagini de interior.

O nuanţă deosebită a noului concept francez o reprezintă vopseaua texturată, denumită ”Ruby Red”, ce capătă reflexii diferite în funcţie de gradul de lumină cu care este tratată.

Comentarii