lukoil-banenr

Rusia ar putea deveni cea mai mare piaţă auto din Europa

Pilot Autoexpert

Estimările companiei americane anunţă că Rusia va depăşi Germania în materie de vânzări, aceasta urmând să devină cea mai mare piaţă auto din Europa, tot până în 2020. Explicaţiile analiştilor sunt fondate de investiţiile masive făcute de constructorii americani şi europeni în Rusia.

Raportul celor de la Boston Consulting spune că piaţa din Rusia va urma acelaşi traseu ca pieţele din Brazilia şi China, transformându-se dintr-o piaţă importantă pentru exportatori într-o piaţă dominată de producătorii străini care şi-au construit uzine locale.

Motivul creşterilor din Rusia este raportul mic de automobile la 1000 de locuitori. În Rusia, sunt 290 de maşini la mia de locuitori, în timp ce în Europa de Vest sunt 550 de vehicule la mia de locuitori, plus contează şi faptul că respectivele vehicule sunt vechi, iar o decadă de creşteri a economiei Rusiei îi va face pe clienţi să aibă încredere în economie şi să cumpere un vehicul nou.

Rata de creştere anuală a pieţei din Rusia este estimată la şase procente până în 2020, când sunt previzionate vânzări de 4.4 milioane de unităţi.

Comentarii