lukoil-banenr

Concernul rus AvtoVaz stau cu ochii pe cei de la Dacia și nu vor să rămînă în urmă. Recent, au aunuțat că vor lansa o versiune sport al modelului Kalina care va rivaliza cu viitoarea Dacia Sandero GT!

Pilot Autoexpert

Divizia Sport al concernului rus AvtoVaz a anunțat că vor lansa o versiune Sport al compactei Lada Kalina. Deja este cunoscut numele mașinei, aceasta se va numi Lada Kalina NFR Turbo și va dispune de un propulsor de 180 CP. Nu se cunoaște ce unitate va folosi mașina și care sunt parametrii tehnici dar se știe că modelul va apărea pe piață în 2016.

Lada Kalina Turbo 1

Odată cu Lada Kalina NFR Turbo, rușii vor mai lansa un model sport dar mai modest ca performanță. Este vorba de Kalina NFR dotată cu un motor de 1,6 l volum și 140 CP. Mașina va dezvolta o viteză maximă de 207 km/h și va putea prinde sprint-ul 0-100 km/h în 8,9 secunde. Pentru a putea face față puterii crescute, inginerii vor revizui suspensia mașinei, frînele iar jantele vor fi înlocuite cu unele de 17 inci.

Lada Kalina Turbo 2

Amintim că cea mai puternică Lada Kalina se numește Sport și vine dotată cu un motor pe benzină de 1,6 l volum și 116 CP. Acesta este agregat la o cutie de viteze manuală în 5 rapoarte realizînd un sprint 0-100 km/h în 9,5 scunde și o viteză maximă de 197 km/h.

Lada Kalina Turbo 3

Comentarii