lukoil-banenr

În cadrul forumului internaţional „Army 2017”, care va avea loc în Federaţia Rusă, în perioada 22-27 august, cei de la Renault vor prezenta versiunea blindată a crossoverului Duster, dezvoltat special pentru armata rusă.

Pilot Autoexpert

Producătorul francez de automobile, a evitat să ofere prea multe detalii, însă a precizat că vor exista două modele Renault Duster, unul blindat şi altul reutilat pentru serviciile medicale de urgenţă.

În ce privestete crossoverul blindat, acesta va primi protecţia echivalentă clasei 3-4 de securitate. În mare parte, datorită balamalelor şi suspensiei cu o rezistenţă sporită. Rezistenţa caroseriei la atacurile cu focuri de armă, se va face cu ajutorul unor panouri speciale pe suprafeţele portierelor, la nivel de podea, dar şi prin instalarea unui „perete” protector în spatele banchetei.

Specialiştii susţin că pachetul de modificări rezistă la explozia unei grenade defensive de mână şi se încadrează în standardele ruseşti pentru maşini blindate ce transportă oameni, bani sau lucruri preţioase.

 

Comentarii