renault kaptur 4x4
Teaser: Renault Kaptur 4x4
lukoil-banenr

Divizia Renault Russia a publicat recent primul teaser cu cel mai nou model de crossover Renault, produs pentru piaţa din Russia. Vehiculul nu doar că este adresat ruşilor dar şi va fi produs în FR, iar pe lângă o schimbare de nume, se deosebeşte şi prin câteva modiifcări de ordin tehnic. Care sunt acestea aflaţi în cele ce urmează.

Pilot Autoexpert

Deşi nimic nu este deocamdată confirmat oficial, se zvoneşte că noul model va fi produs pe platforma lui Dacia Duster şi nu cea a lui Clio, care serveşte astăzi noului Captur. Prin urmare, varianta ruşilor va putea beneficia astfel de sistemul de tracţiune integrală, de unde şi se trage inscripţia 4×4.

Adiţional, în urma unui studiu efectuat în rândul cetăţenilor Federaţiei Ruse s-a decis redenumirea modelului în Kaptur 4×4, fiind preferată litera K în locul la C, p e motiv că, Kappa este mai apropiată de sufletul automobiliştilor ruşi. Este bine de ştiut că maşina va fi disponibilă exclusiv pentru piaţa internă şi nu va putea fi găsită în showroom-urile dealerilor europeni.

În ce priveşte motorizările, aflaţi că Renault Kaptur 4×4 va găszdui sub capotă versiunile pe benzină TCe 90 şi TCe 120, ambele turbo-aspirate dar şi un propulsor pe motorină dCi 90, cuplate la transmisia manuală sau cea automată cu dublu-ambreiaj EDC.

Comentarii