lukoil-banenr

În curând industria producătoare de automobile a Federație Ruse va lansa pe piață două modele noi. Este vorba despre un crossover compact, dar și un SUV, care vor aminti ușor de automobilul ZAZm cunoscut li ca „Zaporojets”. Proiectul a fost pus în aplicare la Universitatea Agrară Rusă cu participarea Institutului de mașini și modele.

Pilot Autoexpert

Tengizi Dzotsenidze- unul dintre autori a specificat că noul crossover va aminti de „Zaporozhets”, dar nu va fi unul în adevăratul sens al cuvântului, mai ales din cauza că automobilul nu va asamblat la Kiev. Cu „Zaporojets” vor fi legate doar unele asemănări, care amintesc de o maşină iconică, în timp ce modelul off-road este mai apropiat de modelul Gaz-69.

Scopul principal al ingierilor şi designerilor este de a crea o masina low-cost în principal pentru locuitorii din sate. În laboratorul de vehicule agricole de la Universitatea Agrară Rusă, a apărut modelul care ar fi luat denumirea de „LIDER” și ar reprezenta un crossover şi un SUV, scrie ziarul rus „Izvestia”. Autorii proiectului au stabilit ca obiectiv principal idea a face o mașină accesibilă care ar avea un preț nu mai mare de 290 de mii de ruble.

În ceea ce privește specificațiile tehnice, automobilul va fi dotat cu un motor turbo-diesel capabil să producă 65 de cai putere şi care va putea fi cuplat atât la transmisia manuală cât şi automată. În versiunea de bază „LIDER” vine echipat cu un sistem de frânare anti-blocare ABS şi…lipsă de airbaguri.

Comentarii