lukoil-banenr

De astăzi se scumpesc carburanții. Două rețele de benzinării din țară au scumpit prețul la benzină iar de mîne urmează înca alte două să ridice prețurile.

Pilot Autoexpert

Astăzi două companii petroliere au scumpit prețul la benzină cu 34 și 40 de bani. Dacă ieri 1 l de benzină Premium 95 costa 17,26 lei, astăzi acesta costă 17,70 lei. ANRE a anunțat că cerererile de scumpire a carburanților au depus 4 companii, lucru care ne face să credem că de mine și celelalte două vor majora prețurile la carburanți.

peco 6

Rețelele de benzinării declară că scumpirea carburanților este cauzată de creșterea prețurilor la import, accizelor  dar  și de deprecierea monedei naționale. Amintim că prețurile accizelor plătite de importator au crescut de la 1 mai 2015 cu 6,1 % sau aproximativ 210 lei pentru 1 tona de benzină și 90 lei pentru 1 tona de motorină.

Peco 1

Anul curent, prețurile la carburanți s-au modificat de 5 ori iar ultima dată acest lucru a avut loc în luna februarie.

peco 5

Totuși, este și o veste bună. ANRE anunță că odată cu rererea de scumpire a benzinei, o rețea de benzinării a depus o cerere de micșorare al prețului la motorină cu 1,2 % sau 20 de bani. Astfel, 1 l de motrină la această rețea de benzinării ar putea costa 16,27 lei.

Peco 2

Comentarii