lukoil-banenr

S3 Sportback

Pilot Autoexpert

Modelul reprezintă versiunea S a noului A3 Sportback şi se mândreşte cu 300 CP şi 380 Nm, care îi asigură un sprint 0-100 km/h în cinci secunde şi un consum mediu de 6.9 litri la sută. În standard, modelul este echipat cu sistemul Audi Drive Select, care poate adapta răspunsul la acceleraţie şi direcţia la dorinţele şoferului, fiind disponibile patru moduri: Auto, Comfort, Dynamic şi Efficiency. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

În standard, noul S3 Sportback este echipat cu sistemul de tracţiune integrală quattro, care beneficiază de un nou ambreiaj multi-placă, ce asigură un plus de aderenţă şi un răspuns mai prompt la acceleraţie.

Transmisia standard este o manuală cu şase trepte, dar clienţii pot comanda şi un S-Tronic cu şase trepte. Diferenţa dintre cele două transmisii este de cinci zecimi de secundă la sprintul 0-100 km/h, manifestată în favoarea unităţii S-Tronic, echipată şi cu o funcţie Launch Control.

În raport cu vechiul S3 Sportback, modelul este cu 1.5 litri la sută mai eficient, cilindreea a rămas neschimbată, iar motorul este mai uşor cu cinci kilograme. Puntea faţă este mutată cu 52 de milimetri în faţă în comparaţie cu generaţia precedentă, iar motorul este înclinat în spate cu 12 grade. Masa noii generaţii este de 1.445 kilograme, noul S3 Sportback fiind cu 70 de kilograme mai uşor decât modelul precedent.

Sistemul de frânare al noului S3 Sportback include discuri cu un diametru de 340 milimetri pentru puntea faţă. Puntea spate are o frână de parcare operată electromecanic. Sistemul de control al stabilităţii a fost reconfigurat pentru a răspunde la necesităţile acestui model. În cazul modelelor echipate cu sistemul MMI, clienţii vor avea şi un mod Individual pentru sistemul Audi Drive Select, unde vor putea personaliza anumite elemente ale răspunsului direcţiei şi acceleraţiei la comenzile şoferului. Tot opţional este şi sistemul Audi Magnetic Ride, reprezentat de un set de amortizoare speciale, care îmbunătăţesc manevrabilitatea şi comfortul şi pot să-şi schimbe răspunsul la imperfecţiunile drumului în funcţie de setarea aleasă în Audi Drive Select. Pe piaţa din Germania, preţul noului S3 Sportback va fi de 39.800 de euro.

Comentarii