lukoil-banenr

S500 Plug-in Hybrid – primul Mercedes S-Klasse care consumă doar trei litri la 100 km

Pilot Autoexpert

Cel de-al treilea hybrid din gama Mercede-Benz S-Klasse, numit S500 Plug-in Hybrid, este şi cea mai sofisticată versiune din punct de vedere tehnic, fiind capabilă să obţină un consum mediu de 3.0 litri la sută. Respectivul hybrid are o motorizare V6 de 3.0 litri, supraalimentată (al cărei cuplu maxim este de 480 Nm), căreia i se alătură un motor electric de 80 kW (380 Nm) şi un acumulator care poate fi încărcat atât de sistemul hybrid, cât şi de o priză standard. Emisiile de CO2 sunt la cel mai scăzut nivel din segment, 69 de grame pe kilometru, modelul fiind capabil şi să parcurgă 30 de kilometri în modul 100% electric.

Capacitatea acumulatorului care echipează noul S 500 Plug-in Hybrid este de zece ori mai mare faţă de predecesorii săi, S 400 Hybrid şi S 300 BlueTec Hybrid. Modelul poate rula în moduri diferite: Hybrid, E-Mode, E-Save şi Charge, permiţând încărcarea acumulatorilor după dorinţele şoferului, în vederea alegerii momentului în care modelul să ruleze în modul 100% electric.

Germanii nu se opresc aici la capitolul inovări şi, pentru oferi capacitatea noului hybrid de a economisi cât mai mult carburant, au setat astfel pedala de acceleraţie îmcât ea să ofere rezistenţă variabilă şi au dotat-o cu un sistem care îmbunătăţeşte dozarea puterii în funcţie de necesităţi, evitând situaţiile în care şoferul apasă pedala mai mult decât este necesar. Sistemul hybrid anticipează condiţiile de drum pentru următorii opt kilometri ai traseului folosind date de la sistemul de navigaţie, astfel obţinându-se o gestionare cât mai inteligentă a resurselor sitemului hybrid.

Mercedes-Benz va prezenta noul S 500 Plug-in Hybrid la Salonul Auto de la Frankfurt.

Comentarii