lukoil-banenr

SAAB se reinventează

Probabil îți amintești de PhoeniX, conceptul desenat de Castriota cu care cei de la SAAB au venit laSalonul Auto de la Geneva anul trecut. Nu ai cum să-l uiți pentru că este pur și simplu nebunesc.

Pilot Autoexpert

Însă vremurile nu erau cele mai bune pentru constructorul suedez, care nu contenea să înregistreze pierderi, îndreptându-se către un iminent sfârșit. Și care, în cele din urmă, a venit, SAAB intrând sub protecția falimentului la finalul anului trecut.

Dar se pare că spiritul lui Phoenix a avut grijă de suedezi, pentru că din cenușa rămasă va lua naștere electricul SAAB.

National Electric Vehicle Sweden AB – un consorțiu deținut de National Modern Energy Holdings și Sun Investment LLC – a fost creat special de către cei doi investitori pentru a achiziționa comatosul SAAB. În mod interesant, aceștia nu au cumpărat și SAAB Automobile Parts, asupra căruia intenționează să pună stăpânire statul suedez, și nici drepturi pentru modelele 9-5 sau 9-4X. Singurul lor target a fost 9-3, pe platforma căruia vor să dezvolte până în 2014 un vehicul electric.

Nu s-au oferit mai multe informații despre cum va arăta și ce specificații va avea următorul SAAB, dar cum vă sună ideea de PhoeniX full-electric? Înainte să răspunzi, revezi galeria de poze a conceptului.

Comentarii