lukoil-banenr

Salonul Auto de la Geneva şi conceptele sale

Acesta este conceptul aniversar Bertone Nuccio, realizat în cinstea împlinirii unui secol de la înfiinţarea companiei.

Pilot Autoexpert

Chiar dacă Tom Cruise nu este aici lângă BMW i8 Concept, maşina are multă încredere în forţele proprii. Uită-te la farurile alea încruntate dacă nu crezi.

Chevrolet a pregătit pentru publicul tânăr un conceptul botezat 130R. Vrei alteceva? Atunci…

…ar trebui să arunci o privire şi la fratele lui 130R sau conceptul Chevrolet 140S. Ai grijă să nu te încurci în atâtea cifre.

Nu ştim dacă vom călători prea curând într-o astfel de dubă, dar ştim că butucănosul Citroën Tubik fost prezent la Geneva şi că vrea să fie o interpretare modernă a modelului Type H.

Acesta este un taxi-concept al viitorului propus de compania turcească denumită Karsan. Concept V1pare să fie masiv în fotografii. Chiar aşa este şi în realitate, iar versiunea pentru producţia de serie urmează să apară pe piaţă în curând.

Dacă tot suntem la capitolul cu muncitori motorizaţi, iată-l aici pe Ford Tourneo Custom Concept, care prefigurează o nouă generaţie pentru modelul Transit Tourneo.

Light Car Sharing – iar închirierile auto vor căpăta un alt sens. Sau cel puţin, conceptul poate fi folosit prin cluburi, datorită panourilor luminoase din dotare. Desigur, inginerii de la EDAG şi-au propus să realizeze un concept exclusiv pentru închirieri, dar asta e o altă poveste.

Nissan E-NV200 – dacă Mama Natură ar vrea să îşi ducă plozii la grădiniţă, asta ar fi maşina pe care ar trebui să o folosească.

Cei de la MINI spun că modelul Clubvan Concept este „utilitara perfectă pentru designeri vestimentari şi proprietarii galeriilor de artă”.

Unul dintre cele mai frumoase concepte a fost în standul Giugiaro. Botezat Brivido, conceptul s-a îmbrăcat în rochia de seară roşie, dar şi…

…în combinezon, dacă vorbim despre conceptul Giugiaro Brivido Race Car.

Sunt şanse ca după Salonul Auto de la Geneva, prototipul Honda EV-STER să facă o vizită la un psiholog, din cauză că publicul era nerăbdător să vadă…

…legenda reinterpretată şi râvnită de Jerry Seinfeld: Honda NSX.

Şterge cuvântul prototip din nume şi vei obţine noua generaţie a modelului Honda CR-V.

Land Rover a adus la Geneva conceptul DC100, care prefigurează viitoarea generaţie a veteranului Defender.

Range Rover Evoque Convertible Concept a fost anunţat oficial aproape de sfârşitul lunii februarie. Debutul în lumina reflectoarelor a fost la Geneva.

Asta este ca o maşină LEGO: se poate asambla şi dezasambla în aşa fel încât poţi să ai un SUV, un pick-up sau o decapotabilă. Conceptul le aparţine celor de la Magna Steyr şi a fost denumit Mila Coupic.

Acesta este noul SUV de la Nissan, botezat Hi-Cross Concept.

Iar acesta este conceptul Nissan Invitation, anunţat încă de la începutul lunii februarie.

Probabil, colegul nostru şi-a printat deja un poster cu Mazda Takeri.

Lamborghini Aventador J. Fără alte litere sau alte cuvinte.

Acesta este Lexus LF-LC, un prototip hibrid care a fost dezvăluit înainte de lansarea oficială programată pentru luna ianuarie 2012. Perfect, pentru că era păcat să nu-i vedem mai din timp formele suave, pe care le-a etalat inclusiv la Geneva.

Conceptul Infiniti Emerg-E poate să participe oricând la un concurs de Miss. Are şanse mari să ocupe primul loc.

Alt concept aniversar, dar de această dată din partea designerilor italieni de la Pininfarina. Primul teaser cu studiul Cambiano a apărut la începutul acestui an.

Cineva de la Touring Superlegerra a fost îndrăgostit de Alfa Romeo C52 Disco Volante din 1952. Atât de îndrăgostit, încât a propus să se construiască un concept modern, dar care să păstreze trăsăturile fascinante ale modelului original.

O blondă între doi electricieni: conceptul Opel RAK şi RAD e.

Renault Twizy a fost prezentat la ediţia cu numărul 82 a Salonului Auto de la Geneva alături de Cathy şi David Guetta. S-ar putea spune că maşina electrică se potriveşte de minune cu muzica electronică…

Diji este un concept nou de la Toyota, realizat special pentru dependenţii fără scăpare de smartphone şi aplicaţii. Practic, maşina este un ecran mobil care te ţine la curent cu tot ce se întâmplă pe reţelele de socializare.

Suzuki a prezentat iniţial modelul ăsta sub numele de Regina Concept, la Salonul Auto de la Tokyo. Pentru Geneva, maşina a fost denumită G70, poate şi pentru că emisiile de dioxid de carbon au o valoare de 70 g/km.

Toyota FCV-R este un concept care ar putea să aibă un urmaş în producţia de serie. Acesta este aşteptat să apară până în anul 2015.

O altă propunere ecologică din partea celor de la Toyota este conceptul FT-Bh.

Comentarii