lukoil-banenr

Savage Rivale GTR va fi produs in serie limitata

Producatorul olandez Savage Rivale a anuntat ca va introduce un model nou, cu nume vechi: GTR. Versiunea aceasta de competitie este construita pe platforma modelului Savage Rivale Roadyacht GTS, dar utilizeaza un motor V8 mai puternic, pregatit sa ofere intre 700 si 800 CP la 6.200 rpm. Cuplul maxim este de 780 Nm la 4.800 rpm, iar puterea va fi distribuita catre rotile din spate.

Pilot Autoexpert

Cuplat la o cutie de viteze manuala cu sase trepte, modelul este capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 2,8 secunde si sa atinga apoi o viteza maxima de peste 360 km/h. Momentan, nu se cunoaste cat de insetat va fi propulsorul benzinar, dar a fost anuntat faptul ca rezervorul va fi cu o capacitate de 100 de litri. Cei de la Savage Rivale spun ca GTR va avea o masa de 1.030 de kilograme, un sasiu tubular, suspensii imbunatatite si frane Brembo ceramice. Nu lipsesc farurile cu LED si eleronul urias. In comparatie cu modelul GTS, noul GTR va avea doar doua portiere, dar care ar putea sa te trimita cu gandul la un Lamborghini datorita modului de a se deschide.

Momentan, nu au fost prezentate fotografii cu interiorul, dar au fost mentionate cateva detalii: este realizat cu insertii din fibra de carbon, are scaune Recaro si centuri de siguranta cu prindere in sase puncte. Mai multe detalii in privinta lui Savage Rivale GTR vor fi oferite dupa lansarea programata in data de 19 aprilie, la Top Marques Supercar Show, in Monaco. Pretul fara taxe incepe de la 141.250 de Euro, ceea ce inseamna ca este mult mai ieftin in comparatie cu versiunea de strada. Daca te tine, ai putea sa investesti diferenta in constructia unui circuit, iar in acest fel ti-ai asigurat distractia pentru week-end.

Daca iti place sa fii foarte atent la detalii, ai observat probabil numarul 69 de pe caroserie. Dincolo de o eventuala propunere indecenta, acesta reprezinta numarul de exemplare in care va fi construit Savage Rivale GTR.

Comentarii