lukoil-banenr

Scania by Porsche

Pilot Autoexpert

Diviziile Porsche încearcă să se implice în cât mai multe domenii, designul şi dezvoltarea camioanelor pentru colegii ei grup de la Scania fiind unul dintre acestea.
Una dintre cele mai interesante colaborări din domeniul auto va fi stabilită în perioada următoare între Porsche şi Scania. Cele două companii care fac parte din Grupul VW vor colabora la designul şi producţia unor cabine de camion, fiind pentru prima dată când designerii Porsche vor sta la baza acestui tip de produs industrial.
În proiect nu sunt implicaţi cei de la Porsche Design, aşa cum s-ar putea crede, ci chiar de Porsche Engineering, divizia care se ocupă de analiza materialelor şi de testele structurale ale modelelor mărcii sportive din Stuttgart. „Am găsit în Porsche Engineering un partener cu care împărţim aceleaşi valori şi viziuni în ceea ce priveşte dezvoltarea şi producţia produselor. Vom dezvolta împreună o cabină de camion optimizată pentru cererile Scania în ceea ce priveşte designul şi funcţionalitatea, dar şi producţia raţională”, declară Per Hallberg, vicepreşedinte executiv al celor de la Scania.
Implicarea Porsche Engineering în dezvoltarea camioanelor nu este o noutate absolută, divizia germanilor fiind implicată anterior în astfel de proiecte în Europa de Est.

 

Comentarii