lukoil-banenr

La 21 martie curent, în jurul orei 13:10, la intersecția străzilor Bulgară şi Bernardazzi din capitală, a avut loc un accident între două automobile de model Renault Megane și Mercedes, iar în urma impactului ultimul s-a răsturnat. Doi copii din Mercedes, în vârstă de numai două luni și 3 ani respectiv, au fost salvați datorită faptului că se aflau în scaune speciale pentru copii, se arată într-un comunicat de presă al IGP.

Pilot Autoexpert

În același timp, în urma neglijenței părinților și a ignorării de către aceștia a Regulamentului Circulației Rutiere, care prevede expres utilizarea scaunului special pentru copiii cu vârsta de pîna la 12 ani, în 2015, zece minori, aflați în calitate de pasageri, au decedat, iar 139 s-au ales cu traumatisme.

Inspectoratul Național de Patrulare amintește părinților că unele măsuri simple de siguranță pot salva viața copiilor Dumneavoastră în caz de accident.

Potrivit punctului 82 din Regulamentul Circulației Rutiere :„ Copiii cu vârsta de pînă la 12 ani pot fi transportaţi doar în autoturismul care este utilat cu sistem de reţinere (sau cu alte mijloace de adaptare: pernă specială, scaun de înălţare, care acordă posibilităţi de aplicare a centurilor de siguranţă standard) a copiilor.

Părinții iresponsabili care pun în pericol viața copiilor săi riscă o amendă de la 400 la 500 de lei, cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Untitled-4 Untitled-3

Comentarii