lukoil-banenr

Schumacher: un nou record mondial

Septuplul campion mondial, Michael Schumacher, a ocupat locul cinci pe grila de start a Marelui Premiu al Statelor Unite, însă a avut parte de o cursă dezamăgitoare în care a fost depăşit cu uşurinţă de numeroşi piloţi încă din primele tururi, terminând doar pe locul 16.

Pilot Autoexpert

Primele două tururi ale cursei au fost însă suficiente pentru ca pilotul echipei Mercedes să doboare încă un record în Formula 1.

La finalul cursei de la Austin, germanul a parcurs 80.882 de kilometri în Formula 1 şi a depăşit recordul anterior stabilit de fostul său coechipier de la Ferrari, Rubens Barrichello, care la retragerea din competiţie de la sfârşitul sezonului precedent se oprise la borna de 80.585 kilometri.

Schumacher a admis că este dezamăgit de evoluţia din cursă, iar principala sa explicaţie este legată de pneuri, în condiţiile în care, cu excepţia lui Romain Grosjean, a fost singurul pilot care a efectuat două opriri la boxe pentru schimbul de cauciucuri.

„Nu găsesc decât cuvinte ironice pentru ce s-a întâmplat duminică: a fost multă acţiune în jurul meu, dar din păcate în direcţia greşită. Să spun că m-am chinuit în cursă ar fi o subestimare. Nu am avut niciun fel de aderenţă cu primul set de pneuri şi probabil că au fost deteriorate într-un fel din moment ce au fost atât de proaste. A trebuit să schimbăm strategia pentru două opriri, ceea ce a compromis şi mai mult cursa. A fost mult mai rău decât ne aşteptam.”, a declarat el.

Comentarii