lukoil-banenr

Schumacher va abandona Formula 1 la sfârşitul sezonului 2012

Astăzi, în cadrul conferinţei de presă organizate în paddock-ul circuitului de la Suzuka, Michael Schumacher a anunţat că a luat decizia de a se retrage din Formula 1 la sfârşitul acestui sezon.

Pilot Autoexpert

Doar peste şase zile de când Mercedes a anunţat recrutarea lui Lewis Hamilton pentru 2013, septuplul campion mondial decide să nu mai participe în Formula 1 din sezonul următor. Schumacher sugerează însă că sosirea lui Hamilton la echipă nu i-a influenţat decizia, întrucât avea mari dubii că va continua în Formula 1 de câteva luni.

„Am decis să mă retrag din Formula 1 la sfârşitul sezonului, chiar dacă încă sunt capabil să concurez cu cei mai buni piloţi din lume. Acest lucru mă face mândru şi acesta este motivul pentru care nu regret că am revenit. Pot fi mulţumit de performanţele mele, mai ales că am reuşit constant să-mi îmbunătăţesc rezultatele pe parcursul ultimilor trei ani. dar la un moment dat vine timpul să-ţi iei la revedere.”

„Chiar în ultimele săptămâni şi luni nu eram sigur dacă voi avea motivaţia şi energia necesare pentru a continua şi nu este stilul meu să fac ceva de care nu sunt convins 100%. După decizia de astăzi mă simt eliberat de aceste dubii. Până la urmă, ambiţia mea nu este doar să concurez, ci să lupt pentru victorii, iar plăcerea de a pilota este hrănita de competitivitate”, a declarat el într-un comunicat de presă.

Schumacher a revenit în Formula 1 în sezonul 2010 după o absenţă de trei sezoane, însă un monopost nu la fel de performant ca al echipelor de top şi numeroase defecţiuni tehnice l-au impidicat să obţină performanţe majore în cele aproape trei sezoane petrecute la echipa germană.

Comentarii